Konkurs „Z Babcinej spiżarni” skierowany jest do Kół Gospodyń Wiejskich oraz organizacji pozarządowych działających w zakresie aktywizacji społecznej kobiet z terenu powiatu jarosławskiego. Jednym z jego głównych celów jest prezentacja kuchni regionalnej i dziedzictwa kulinarnego Ziemi Jarosławskiej. Komisja konkursowa będzie oceniać przetwory tradycyjne w 3 kategoriach: owoce, warzywa oraz mięso lub ryby.
Zgłoszenia – w tym roku wyłącznie za pośrednictwem formularza online przyjmowane będą do 12 listopada. Formularz jest dostępny jest pod linkiem:
W tym roku, powiat jarosławski realizuje projekt Interreg Polska-Słowacja, w ramach którego, podczas imprezy odbędą się warsztaty kulinarne dla pań i panów z kół gospodyń i stowarzyszeń. Będziemy gościć także partnerów projektu z Bardejowa. Liczba miejsc jest ograniczona, a o ostatecznym zakwalifikowaniu się do konkursu decyduje również kolejność zgłoszeń. Samo wypełnienie formularza zgłoszeniowego nie jest równoznaczne z przystąpieniem do konkursu. Organizatorzy powiadomią telefonicznie te organizacje, które zostały zakwalifikowane do udziału w nim. Wydarzenie odbywa się jedynie z udziałem przedstawicieli zarejestrowanych KGW i stowarzyszeń.
W załączeniu plakat/zaproszenie oraz Regulamin wraz z kartą receptury.